Sadrazam Lokumu Malzeme Listesi
Sadrazam Lokumu |
250 gram margarin yada tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
2 Pkt. vanilya
200 gram hindistan cevizi
İçinin Malzemeleri
1 pkt. krem şanti
1 su bardağı süt
Çekilmiş fındık
Sadrazam Lokumu Tarifi
Tencereyi ocağa koyun ve yağı eritin.Yağ eridikten sonra 1 su bardağı un ekleyip biraz kavurun.Daha sonra üzerine şekeri ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra üzerine sütü ve vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.Muhallebi kıvamına geldikten sonra mikserle 2-3 dk. kadar karıştırın. Fırın tepsisine düzenli bir şekilde hindistan cevizini yayın ve üzerine sıcak muhallebi kıvamındaki karışımı ince olacak şekilde dökün ve 1 saat kadar soğutmaya bırakın.ufak bir kabın içinde krem şanti ile sütü mikser yardımıyla çırpın ve tepsideki malzemenin üzerine yayın ve üzerine fındık serpin.Tepsinin köşelerinden rulo şeklinde yavaş yavaş yuvarlayın.Herkese afiyet olsun
Sadrazam Lokumu Videolu Anlatım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder