Sadrazam Lokumu |
4 tane taze yumurta
1 bardak şeker(toz şeker)
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
kreması için ;
2.5 su bardak süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
1 çay bardağı şeker
hindistan cevizi
ıslatmak için süt
1 bardak şeker(toz şeker)
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
kreması için ;
2.5 su bardak süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
1 çay bardağı şeker
hindistan cevizi
ıslatmak için süt
Sadrazam Lokumu Tarifi
elinize küçük bir tencere alın ve ocağa koyun . krema malzemelerini tencereye boşaltın kaynaya kadar pişmesini bekleyin . piştikten sonra bir köşeye koyun yumurta ile şekerleri birlikte çırpın.sonra un ile kabartma tozunu ekleyin hamur elde edene kadar kadar yoğurun.tepsinizi elinie laın önce fırın kağıdı serin üzerine ince şekilde hamuru yerleştirinve fırına atın ve pembeleşinceye kadar pişirin fırından aldığımız keki yanlamasına ortadan 2'ye bölün.sonra boydan ne kadar yapmak ıstıyorsanız ona gore bolun (ortalaması 3 cm) kekimiz soğumadan sogumus kremamızı üzerine dökün ve rulo şeklinde sarın önce süte batırın sonra hindistan cevizine bulayın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder